Linux Interview Questions – Linux Environment – 3

This set of Linux / Unix interview questions and answers focuses on various Unix administration commands. It will be useful for anyone learning basic Unix Administration as well as preparing for interviews on Unix.

1. SVR4 was developed by
a) Sun Microsystems
b) AT&T
c) University of Berkeley
d) Sun and AT&T jointly
View Answer

Answer:d

2. Which of these is not a Unix Flavor?
a) BSD
b) MAC
c) AIX
d) IRIX
View Answer

Answer:b

3. Which of the following statement is FALSE ?
a) Unix supports multiple users
b) Linux is an open source operating system and the source code is shared
c) Shell takes care of inter process communication
d) Shell provides the feature of I/O Redirection
View Answer

Answer:c

4. Which of the following UNIX flavor is from IBM?
a) BSD
b) Solaris
c) HP-UX
d) AIX
View Answer

Answer:d

5. x86-32 uses which programming model?
a) IP16
b) IP32
c) ILP16
d) ILP32
View Answer

Answer:d

6. What are the sizes of (Integer/Long/Pointer) in LP64 programming model?
a) 8/8/8
b) 4/4/8
c) 4/8/8
d) 4/8/4
View Answer

Answer:c

7. Which among the following is used to write small programs to control Unix functionalities?
a) Shell Commands
b) Shell Script
c) Filters
d) C Language
View Answer

Answer:b

8. What control character signals the end of the input file?
a) ctrl + a
b) ctrl + b
c) ctrl + c
d) ctrl + d
View Answer

Answer:d

9. How do you get help about the command “cp”?
a) help cp
b) man cp
c) cd ?
View Answer

Answer:b

Comments