Linux Interview Questions – Linux Environment – 2

This set of Linux / Unix questions and answers is useful for accessments, entrace exams and other competitive exams on Linux.

1. Solaris is the name of a flavor of UNIX from
a) HP
b) IBM
c) Digital Equipment Corp
d) Sun Microsystems
View Answer

Answer:d

2. Which of the following is “NOT” a UNIX variant ?
a) Solaris
b) AIX
c) IRIX
d) AS400
View Answer

Answer:d

3. The system calls in UNIX is written using which language
a) C
b) C++
c) Assembly Language
d) Fortran
View Answer

Answer:a

4. Which of the following enables multi-tasking in UNIX?
a) Time Sharing
b) Multi programming
c) Multi user
d) Modularity
View Answer

Answer:a

5. Which of the following is considered as the super daemon in Unix?
a) sysinit
b) init
c) inetd
d) proc
View Answer

Answer:b

6. Unix is which kind of Operating System?
a) Multi User
b) Multi Processes
c) Multi Tasking
d) All the above
View Answer

Answer:d

7. SVR4 stands for?
a) Standard Version Release 4
b) System Version Release 4
c) Standard Five Release 4
d) System Five Release 4
View Answer

Answer:d

8. Lp0 device file is used to access:
a) Floppy
b) Cdrom
c) Printer
d) Tape drive
View Answer

Answer:c

9. Syntax of any Unix command is:
a) command [options] [arguments]
b) command options [arguments]
c) command [options] [arguments]
d) command options arguments
View Answer

Answer:a

Comments