Linux Interview Questions – Linux Environment – 1

This set of Linux / Unix questions and answers is useful for various certification exams on Linux like Redhat certification exam, Ubuntu/SuSE certification exam, LPI certification exam, etc.

1. To increase the response time and throughput, the kernel minimizes the frequency of disk access by keeping a pool of internal data buffer called
a) Pooling
b) Spooling
c) Buffer cache
d) Swapping
View Answer

Answer:c

2. At start of process execution, STDOUT & STDERR
a) Point to current terminal device
b) Are closed
c) Point to special files on the system
d) None of the above
View Answer

Answer:a

3. wtmp and utmp files contain:
a) Temporary system data
b) User login-logout log
c) The user’s command execution log
d) The user’s su and sudo attempts
View Answer

Answer:b

4. Which is the core of the operating system?
a) Shell
b) Kernel
c) Commands
d) Script
View Answer

Answer:b

5. ILP32 stands for
a) 32 bit Integer, Long & Pointer
b) 32 bit Integrated Long & Pointer
c) 32 bit Intelligent Long & Pointer
d) 32 bit Long & Pointer
View Answer

Answer:a

6. Single Unix Specification Version 2 provides enhanced support for
a) 16 bit Unix
b) 32 bit Unix
c) 64 bit Unix
d) 8 bit Unix
View Answer

Answer:c

7. Under UNIX the key board is the default input device and the monitor is the default output device
a) True
b) False
View Answer

Answer:a

8. Which among the following interacts directly with system hardware?
a) Shell
b) Commands
c) Kernel
d) Applications
View Answer

Answer:c

9. Applications communicate with kernel by using:
a) System Calls
b) C Programs
c) Shell Script
d) Shell
View Answer

Answer:a

Comments